aspencamping.se – Allt du behöver ha koll på gällande camping.

Stuga

En stuga är lite som ett minihus. Den kan ha ett rum, eller vara indelad i flera små sådana. Stugor finns i flera storlekar och de kan även anpassas för personer i rullstol. Stugor på en campingplats ligger ofta lite mer avskilda. Men hur är det att campa i en stuga?

Har alla campingar stugor?

Att bo i stuga kan vara väldigt bekvämt. Det finns värme, man har ett ordentligt tak, riktigt golv med mera. Men det är faktiskt inte alla campingar som har stugor. Det kan vara klokt att kontrollera i god tid om stuga finns eller inte. De campingar som har stugor kanske inte heller har en handikappanpassad sådan och om man har rullstol eller rullator kan en vanlig stuga vara lite trång.

Vad finns i en stuga?

Vad som finns i en stuga kan variera. Beroende på hur stor stugan är kan det både finnas kök, toalett och dusch. En eller flera sängar är standard och det kan även finnas soffa och TV i större stugor. I stugor med kök finns i regel köksutrustning för fyra till sex personer.

Är stuga billigare än hotell?

En stuga kan vara billigare än hotell. Det beror på hur många man är, och var man ska bo. Är man fyra personer blir en stuga ofta billigare än två eller fyra hotellrum. Är man däremot ensam kan ett enkelrum på hotell vara billigare och där ingår ofta frukost.

Tillåts husdjur i stugorna?

På vissa campingar tillåts husdjur i alla eller i några av stugorna. Dock kan det ställas krav på att man betalar för en extra städning om man vill ha djur i stugan. Det har helt enkelt att göra med att allergiker sedan inte ska få besvär av att vistas i stugan.