aspencamping.se – Allt du behöver ha koll på gällande camping.

Regler på campingplatsen

På en camping bor de flesta i husvagnar, husbilar och tält. De har inga tjocka, ljudisolerade väggar. Man är också många som ska dela på utrymme, faciliteter och annat på en camping. Därför finns det regler kring hur man ska sköta sig för att man ska få bo kvar.

Oskrivna regler

På en campingplats finns en hel del oskrivna regler. En av dem gäller till exempel att man respekterar stängda dörrar. Är dörren till tältet, husvagnen eller förtältet stängd vill man inte ha besök. Man ser också till att det är tyst under natten. Någon enstaka fest kan vara okej, men håll en så låg ljudnivå som möjligt och tala om för grannarna att det ska vara fest.

Hur ska husvagnar och husbilar stå?

Många gånger står husvagnar och husbilar för tätt på campingplatser. Det ska vara minst fem meters avstånd mellan ekipagen och dragkroken på husvagnen ska alltid vara vänd utåt. Det har att göra med brandsäkerhet.

När det gäller husbilar finns inte samma regler för avstånd men många campingplatser sätter sina egna regler just för att det inte ska bli allt för tätt. Mindre avstånd ökar också risken för att gästerna stör varandra, vilket är en nackdel för campingen.