aspencamping.se – Allt du behöver ha koll på gällande camping.

Djur på resa

Att ta med sig sina husdjur på resa kan vara både roligt och jobbigt. Alla djur kan så klart inte tas med och man måste vara beredd på att göra en del anpassningar under resans gång. Men det kan det vara värt för att familjens djur ska kunna följa med på alla äventyr.

Vad gäller för att transportera husdjur?

Exakt vad som gäller för att transportera djur varierar beroende på vilken typ av djur, samt på hur många djur man har. Hos Länsstyrelsen kan man läsa mer om vad som gäller för till exempel burmått, rastning av djur under resan och en hel del annat.

Hur vänjer man djur vid camping och resande?

Det är viktigt att vänja djuren vid att resa för att allt ska gå bra. Du kan till exempel börja med att vänja djuret vid sin transportbur. Buren ska vara en säker och trygg plats att vistas i. Du kan sedan ta djuret till bilen, eller till det fordon ni ska åka i. Vänj djuret vid att vara i fordonet när det står stilla. När djuret är tryggt kan du starta fordonet och kanske åka en liten tur. Förläng sedan turerna allt eftersom djuret blir tryggare. Gå inte för fort fram.

Kan alla djur följa med på resor

Nej, alla djur kan inte följa med på resor. Högdräktiga hundar och katter, akvariefiskar, ödlor, ormar och liknande djur är svåra eller omöjliga att ta med sig på en resa. Det finns också regler för att transportera sjuka och skadade djur.