aspencamping.se – Allt du behöver ha koll på gällande camping.

Allemansrätten och camping

Allemansrätten är grundlagsskyddad och innebär en möjlighet att campa på annans mark. Det finns dock begränsningar för hur allemansrätten får utövas. I den här artikeln beskriver vi reglerna för camping samt hur du gör för att starta en egen campingplats.

Sverige har en fantastisk natur. Du har rätt att sätta upp ett tält på någon annans mark under en handfull dagar. Allemansrätten gäller dock inte oinskränkt utan gäller bara så länge man visar hänsyn mot markägaren och agerar på ett varsamt sätt. Det anses sällan vara fallet om man är många som tältar ihop under många dagar. Om man är många som vill tälta ihop gör man ofta klokt i att boka plats på en camping. På en camping är det lättare att montera upp ett gasolkök för att laga mat. Ett bra tips är att du köper med dig några extra tändstift hos Rembutiken i Tidaholm för att kunna använda om du får problem med gasolköket. Rembutiken i Tidaholm erbjuder konkurrenskraftiga priser på tändstift. Tändstiften som butiken säljer är från Briggs & Stratton samt NGK. Det är märken som borgar för hög kvalitet. En god idé är att köpa några fler tändstift än du behöver och förvara dessa i källaren.

Får jag campa överallt?

Nej. Du har rätt att slå upp ett tält under en kortare period om du visar hänsyn till markägaren. Du har däremot inte rätt att sätta upp någon camping där flera hushåll tältar tillsammans under en längre tid. Kommunen reglerar ofta vad som gäller för camping i sina lokala föreskrifter.

Får jag starta en camping?

Ja, på din egen mark har du rätt att starta en camping. Du bör dock höra av dig till kommunen innan så du har de tillstånd som krävs. Om du har en härlig fastighet i ett sjönära läge kan det vara en utmärkt idé att upplåta campingplatser på den. Det är viktigt att klippa gräset ordentligt och röja upp i skogen på fastigheten om du ska erbjuda camping. Rembutiken i Tidaholm erbjuder bra motorsågar och röjsågar för det ändamålet.