Fiske

Stor fet öring tagen på fluga alldeles nedanför Aspen Camping.

I vår sjö finns 29 olika fiskarter dokumenterade vilket gör Aspen till en av landets artrikaste sjöar. Sjön Aspen är ca 500 ha stor och har en strandlinje som är ca 15 km lång. Största djup är 25 m. Båtramp för båt på släp finns 300 m från campingen. Bomkod till båtramp kan fås i receptionen Årligen tas betydande fångster av i huvudsak abborre, gädda, gös, insjööring, diverse vitfisk m.m. Sjön lämpar sig väl för trolling och sommartid bedrivs riktat sportfiske emot gös i vikt över 7 kg. En och annan lax fångas varje år i Aspen på sin väg mot lekplatsen högre upp i Säveån.

Fiskekort köps på webplats fiskekort.se

Fiskekortspriser för Aspen år 2019 :

Årskort SEK 150
Gruppkort (max 5 pers) – 1 vecka SEK 50
Dagskort SEK 20
Barn t.o.m. 16 år Gratis
I Aspens fiskekort ingår 1,2 km av Säveån från mynning i Aspen till centrum av Lerum. Fiskekort köpes på webplats fiskekort.se. Det finns även en båtslip i anslutning till campingen.

 

Säveån (flugfiske)

I Säveåns övre loppvid fantastiskt natursköna Floda (c:a 5 km från campingen) finns några fina flugfiskesträckor som hyser grov öring, välkända bland sportfiskare såväl i Sverige som utomlands. Fiskekort för Säveåns övre del säljs på Statoil i Floda och Specialhörnan i Stenkullen.

Jonseredsvattnet (lax)

Gösen ovan nappade en sen sommarkväll och vikten uppskattades till c:a 7-8 kg innan den återutsattes.

Söker man tyngre utmaningar finns de alldeles inpå knuten. Ur Aspen rinner nämligen den i laxfiskekretsar välkända Säveån med Jonseredsvattnet. Ån hyser en av landets mest storvuxna laxstammar och varje år dras det upp många fiskar över 10 kg. År 2005 sattes nytt rekord för ån i modern tid och vägde dryga 17 kg. Bor man på Aspen Camping tar man sig till Laxfisket antingen med bil (10 min) eller med pendeltåg 2 stationer och det tar 5 minuter. Fiskekort finns att köpa på OK bensinstation i Partille och kostar runt hundralappen pr dygn.

Kullsjön (put and take)

4 km från campingen mot Landvetter ligger Kullsjön, ett populärt put and take-vatten med i huvudsak regnbåge. Fiskekort köpes på St1 bensinstation i Lerum och kostar 150kr för ett dygn.